Harlekijnpoedel eigenaren? Wie zijn wij?

 

Partipoedel familie

harlekijnpoedel
harlekijnpoedel eigenaren Jac en Yolande

 

Wij zijn harlekijnpoedel (partipoedel) eigenaren Jac en Yolande Mollen en wonen in Valkenswaard.  Nadat we terugkwamen uit Australië wilden we perse weer een hond. Na wat zoeken viel onze keuze op de Koningspoedel en wat later vonden we een geschikt teefje, Spip. We kozen voor de poedel omdat dit intelligente honden zijn en we wilden graag met haar meedoen met de gedrags en gehoorzaamheidscursus. Ook een groot voordeel vonden wij het nietverharende karakter van de poedel samen met de vriendelijkheid. We wilden geen kleine hond waardoor het een middenslag of grote poedel moest worden. Ons eerste teefje was toevallig een Koningspoedel en zo is het gebleven. Spip had een Harlekijnpoedel vader en een zwarte moeder. Doordat we dit wisten zijn we een paar jaar later op zoek gegaan naar een Harlekijn dekreu en hebben deze 2 een nestje laten krijgen. Het genot om deze zwart- witte bollen wol te zien rollen heeft ons helemaal om laten slaan naar de meerkleurige poedels. Spip is uitgegroeid tot een relaxte teef die graag knuffelt, de Koningspoedelziekte had ons te pakken.

Onze kinderen zijn erg betrokken bij onze honden en zijn bijna altijd bij de dekkingen en geboortes geweest maar ook wanneer we een huisgenoot moeten laten inslapen zullen ze hem/ haar steunen in de laatste minuten.

Wij hebben beiden jaren lesgegeven bij de plaatselijke hondenschool en ook daarna zijn we blijven lezen over gedrag van honden. Hierdoor kunnen we veel ongewenst gedrag in de kiem smoren.

De harlekijnpoedel en natuurlijk de parti poedel in het algemeen vinden wij een leuke bijkomstigheid. Doordat de kleur apart is heb je een hond waarvan iedereen in eerste instantie zegt hè een poedel, maar die zijn altijd zo tuttig en 1 kleur! Doordat ze dan onze partipoedels zien die dan ook nog eens niet in showmodel geknipt worden, veranderen veel mensen van mening over het stoffige imago van de poedel.

 

35 gedachten over “Harlekijnpoedel eigenaren? Wie zijn wij?”

 1. Goedemiddag,
  Zojuist uw site bekeken. Prachtige site en prachtige poedels.
  Ik zou graag willen weten of er nog teefjes beschikbaar zijn en of het mogelijk is mij
  hiervan foto’s toe te sturen.
  Vriendelijke groeten,
  Agret

  Beantwoorden
 2. Wat een leue poedels hebben jullie!
  Ik ben ook al een tijdje besmet met het parti-poedelvirus en ben de trotse eigenaar van Pluk. Pluk is een Harlekijn Blue merle. Ze komt uit een witte vader en zwart-witte moeder en was het enige pup met merle tekening. Dus waarschijnlijk een spontane mutatie. Ook wij willen mettertijd een nestje van haar. lijkt me erg leuk. En dan wil ik ook proberen om net zo’n leuke website als jullie te maken om ervaringen te delen.Veel succes met jullie website en fantastische poedels.

  Met vriendelijke groet, Aron

  Beantwoorden
 3. Goede avond
  Ik ben op zoek naar een meer kleurige poedel en het liefs middeslag
  Heeft u die of krijg u binnenkort weer een nestje ik zou het graag van u willen horen
  En wat ze eventueel kosten ik hoor het graag van u
  Met vr Gr Connie v d berg

  Beantwoorden
 4. Goedenavond familie Mollen,

  Met veel plezier heb ik jullie website bekeken. Wij zijn op zoek naar een middenslag of kleine grote poedel. Wij zijn benieuwd of er op dit moment of binnenkort nestjes zijn.

  Met vriendelijke groeten,
  Geja

  Beantwoorden
  • Deze zomer hopen we weer een nestje te hebben met de poedels Whoopy en Oksy. Nog even geduld dus :-(. Ik heb je ook een pm gestuurd.

 5. Wat een leuke website met goede informatie. We zijn ons aan het oriënteren.
  Een grote poedel zou bij ons passen omdat we graag wandelen en ook behendigheid willen doen. Onze eerste ‘eis’ is dat we vooral een vrolijke hond zoeken.
  Welke kleuren verwacht u in juli? Dit verwachte nestje zou dan in september mogen verhuizen?

  Beantwoorden
 6. Hallo
  Ik was op zoek naar een harlekijn poedel
  En wil graag weten wanneer er weer een nestje is
  Ik ben op zoek naar een mannetje
  Ik hoor het graag van u

  Beantwoorden
  • Hallo Connie,
   Ik heb je ook een privebericht gestuurd maar we verwachten deze zomer weer een nestje. Onze Whoopy zal naar verwachting in april weer loops worden. Ik kan je op de wachtlijst zetten, dan krijg je bericht zodra er iets verandert. Het beste kun je dat via de privemail laten weten: ymollen@gmail.com

 7. Complimenten voor de site. Ikn ben al jaren gek van poedels. Helemaal sinds ikn trimster ben geworden. OnZe hond Cattle dog is er nu al een half jaar niet meer en willen heel graag van de zomer een poedel. Zijn er nog nestjes gepland voor de zomer?

  Beantwoorden
  • Op het moment hebben we enkel kruising Koningspoedel met Tibetaanse terrier. In julie verwachten we dat onze Puzzle loops wordt. Ze zal dan gedekt worden.

 8. Zou graag weten of jullie nog puppy’s hebben en of wanneer weer verwachten hebben zelf 2 zwarte koningspoedel gehad willen graag een harlekijn en willen ons voorhand goed oriënteren vinden het heel belangrijk om te weten hoe en wat

  Beantwoorden
 9. Dag Jac en Yolande Mollen,
  Wij hebben een labradoodle van 8,5 jaar en willen er graag een pup bij. Wij denken aan een koningspoedel pup. Zijn er bij jullie pups in het vooruitzicht en zo ja over hoeveel tijd en zouden wij daar eventueel voor in aanmerking komen of is er een wachtlijst?
  Wij horen graag van u,
  met hartelijke groet,

  Beantwoorden
  • Hallo Dorien,
   Half oktober verwachten we het nest van Puzzle, zij is gedekt door een zwarte harlekijnpoedel. Begin volgend jaar zal Whoopy weer gedekt worden door onze eigen reu Oksy. Je kunt je vrijblijvend inschrijven door een mailtje te sturen naar ymollen@gmail.com. Dan krijg je in ieder geval bericht zodra de pups geboren zijn.
   groeten,
   Yolande

  • Hallo Marc,
   Wij hebben op dit moment een nestje liggen van Oksy en Whoopy, daarvan is nog een brindle met wit reutje beschikbaar.
   Ze zijn nu 6 weken en mogen over 2 weekjes weg. De prijs is 900 euro en daarvoor is hij geent en gechipt. De pups groeien bij ons in de huiskamer op en gaan vanaf komende week mee aan het riempje de straat op. Een volgend nest staat gepland voor het najaar met Puzzle en een zwart/ silver reu.
   Aangezien je uit Belgie komt zitten we wel met de Rabieswet, daar zouden we dan eens over moeten babbelen.
   groeten,
   Yolande

 10. Beste,
  Wij zijn heel geïnteresseerd in een konigspoedel … graag hadden we informatie wanneer jullie een nestje hebben.
  Wij zijn mensen zonder kinderen en het zou ons kindje worden. Onze hond laten inslapen over 2 maanden aan agressief gezwel.
  Wij willen heel graag terug een hond .
  Groetjes Monique

  Beantwoorden
 11. Wij willen graag een koningspoedel hebben ervaring met een labrador die was ziek.
  We zoeken een hond die niet haard ivm allergie.
  Ik zou graag wat van U horen.
  Groeten Trudy

  Beantwoorden
  • Hallo Trudy,
   De poedel verhaart inderdaad niet, dat is erg fijn. verder zijn het fijne, speelse maatjes die binnen ook erg rustig kunnen zijn. Wij hebben zo nu en dan een nestje. Ons eerstvolgende nestje poedels zal waarschijnlijk begin volgend jaar zijn.
   Je mag me altijd prive mailen voor meer info.
   Groeten,
   Yolande
   ymollen@gmail.com

  • Hallo Sandra,
   Nee, middenslagpoedels hebben we niet. De kleuren die je noemt wel. Koningspoedelteefjes hebben een schofthoogte van 45-50 cm. ik weet niet of dat te groot is?

  • Hallo marjon,
   Ik heb je een mailtje gestuurd, we hopen dit jaar nog minstens 1 nestje te hebben.
   groetjes,
   Yolande

  • Hoi,
   Wij zouden graag een Harlekijn dwerg poedel willen aanschaffen. We zijn op zoek naar een teefje. Zijn er al die binnen kort beschikbaar zijn
   Wij zijn ook benieuwd wat de kosten daar van zijn.
   Graag zien wij een antwoord van jullie terug..
   Groetjes Loes en Frank

  • Hallo Loes,

   Wij fokken geen dwergpoedels, ik heb ook geen idee waar je die bij een goed adres zou kunnen halen.Susses met de zoektocht!

 12. Ik ben op zoek naar een harlekijnpoedel ,zou U een berichtje willen geven als u een nestje krijgt. hartelijke groet. Jose vd Ven. Ren. Sniederslaan 9. Waalre.

  Beantwoorden

Plaats een reactie