Op vakantie met de hond

We spreken vaak mensen die op vakantie willen met de hond en dan lekker met de hond willen gaan wandelen. Dit juichen we toe! Ook wij doen niets liever dan er op uit met de hond. Nu is het toeval dat mijn broer met zijn vrouw een prachtige “Maison Neuve”, een chambre d’hote runnen in Frankrijk. Hier wordt je onthaalt met een vriendelijke lach. Op het terrein van het huis kan de hond loslopen (niet omheind, erg groot). In de directe omgeving is het heerlijk wandelen, geholpen door de routekaarten die je van Hans en Bea (de hosts) kunt lenen. Zij kunnen je ook van alles vertellen over de bezienswaardigheden in de buurt of je nu van oude kerken of rommelmarkten houdt.

vakantie met de hond
Kleine indruk

Tijdens je verblijf logeer je in een eenvoudig maar smaakvol ingerichte 2-persoons kamer of in de wat luxere Gite. Ontbijt is inbegrepen bij de schappelijke prijs. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en woonkeuken.Voor de hond geldt wel een toelage maar ik vind dat meer dat waard. Op vakantie met de hond wordt dan een echte belevenis.

Het vakantieverblijf is gelegen in Grandval, een klein dorpje tussen Clermont-ferrand en Lyon in, ongeveer een uur vanaf de snelweg. Hier je pas echt de stilte genieten die zo lekker is op vakantie en ’s nachts staan er meer sterren aan de hemel dan je ooit gezien hebt. In de directe omgeving is een eenvoudig restaurant en iets verder (13 km) is er in het stadje Ambert volop gelegenheid om lekker te eten of iets te drinken.

Kijk eens op: http://www.maisonneuve-grandval.com voor meer informatie!

Plaats een reactie