koningspoedelss

Welkom bij onze koningspoedels

Welkom bij onze blog over onze Parti- koningspoedels. Parti poedel is een benaming die uit Amerika komt. Het betekent dat het om een (Konings)poedel gaat met meerdere kleuren. Op deze blog leg ik uit waar dat bij ons om gaat. Spip is een  harlekijnpoedel (weliswaar toont het wit bij haar nauwelijks) en vererft deze prachtige variant heel mooi.

parti koningspoedels
Spip de koningspoedel

Do you want to read this blog in English? Click Here!

14 gedachten over “Welkom bij onze koningspoedels”

 1. Goedenavond,

  Ik ben benieuwd of de poedel geschikt is voor de jacht.
  Heb nu een labrador maar zou het erg leuk vinden om er een kameraadje voor hem bij te zoeken. Mijn oma heeft altijd een poedel gehad en ik ben altijd erg onder de indruk geweest van deze hond, qua karakter en zeker zijn uiterlijk! Ik vind ze geweldig om ze helemaal opgedoft te zien.
  Vandaar dat ik benieuwd ben of dit ras het ook leuk vind om mee te gaan op jacht, dus dat hij/zij er ook echt plezier aan kan beleven, net zoals onze labrador.

  Met vriendelijke groet,

  Petra

  Beantwoorden
  • Hallo Petra,
   De poedel kan gebruikt worden om te jagen. Ze zijn erg intelligent en kunnen bijna alles leren. Niet allemaal zijn ze gek op de jacht maar, wanneer van jongs af aan gewend, is dit gemakkelijk te leren, ze vinden het geweldig om door de bossen te rennen. Helemaal opgedoft zijn ze inderdaad speciaal om te zien maar dat is niet te combineren met de jacht. De vacht raakt daar, indien lang, enorm van in de klit.

 2. Hallo, wij zijn een gezin van vier, waarbij onze jongste de diagnose ASS heeft. We hebben net bij vrienden gelogeerd die een koning poedel hebben. Mijn zoon vond het eerst moeilijk maar na enkele dagen wilde hij toch graag met de hond spelen. Hebben jullie misschien nog een geschikte hond voor hem? En wat kost het? We hebben vorig jaar de Paw cursus gevolgd bij de KNGF, maar mijn man bleek allergisch dus ging het niet door omdat ze geen Hyper allergene honden fokken. Met de koning poedel heeft hij geen last.

  Vriendelijke groet,

  Monique en René Onischke

  Beantwoorden
  • Hallo Monique en René,

   Wat vervelend dat je man allergisch is. Hoe oud is je We hebben wel pups gefokt die als therapiehond werken, dus wat dat betreft is er wel een mogelijkheid. Qate is deze week gedekt en hopenlijk drachtig. Ik zal je ook even een berichtje per mail sturen aangezien de mailtjes niet altijd doorgestuurd worden.
   Groetjes,
   Yolande

  • Het eerstvolgende nestje zal pas over een jaar zijn. Ik kan me voorstellen dat dit te lang wachten is. Zo niet dan hoor ik het graag.

 3. Goede morgen
  Ik ben geintereseerd in een koningspoedel.
  Waar kan ik terecht voor een zwarte of bruine poedel?
  Het mag ook een volwassen hond zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Liesbeth.

  Beantwoorden
 4. Beste Ymollen,

  Helaas hebben wij kort geleden afscheid moeten nemen van onze hond.
  Momenteel kijken wij naar een koningspoedel, is de reu nog beschikbaar?
  Extra vraag is hij donker of licht van kleur?

  Alvast bedankt voor de reactie,
  Fam Geenen

  Beantwoorden

Plaats een reactie