parti-poedels, maak nu kennis met onze 5 honden

READ THIS PAGE IN ENGLISH

Parti-poedels, onze honden: harlekijnpoedel, brindle met wit, silversandbrindle met wit en black and tan

14089378_971697299623919_468232491_n

Wij bezitten op dit moment 4 koningspoedel teefjes en een dekreu die onder de parti poedels vallen.

Koningspoedels, onze honden

Koningspoedels, onze honden

Spip is onze oudste, wij kochten haar 4 jaar geleden bij een particuliere fokker. Ze was gitzwart en de fokker gaf aan dat de vader harlekijnkleurig was en moeder was zwart. Door deze combinatie kreeg spip geen stamboom want : moeder had er één, vader had er één maar de RvB had deze Harlekijnkleur verboden. Na een jaar bleek dat onze Spip geen zwarte hond was maar een grijze, tegen het zilver aan. Ze lijkt eenkleurig maar op haar borst heeft ze een kleine witte vlek. ook haar tenen op de achterpoten zijn wit. Toen ze twee was (we hebben succesvol alle hondencursussen doorlopen) was ze een stabiele hond die graag op haar rug in de tuin lag. Ondertussen hebben we bij zeer veel mensen de mening over poedels bijgeschaafd.

Het is een heerlijke “laid back” teef die het liefst de hele dag op haar rug ligt. Ze houdt er van om met mensen te kroelen en iedereen die binnenkomt (mannen zijn vaak in het begin een beetje eng) zal binnen de kortste keren door haar gevraagd worden om haar te aaien. Spip speelt graag met andere honden maar als ze te druk worden laat ze ze links liggen. Ze is een hond die alles eet en nooit kieskeurig iets zal laten liggen; kortom, een heerlijke gezinshond.

Op tweejarige leeftijd hebben we haar laten dekken door een knappe Parti-poedel – Harlekijnreu en het resultaat waren 5 reutjes: 2 zwarte (grijs geworden) en 3 Harlekijn kleurige pups. Bij de volgende twee nesten wierp ze weer 5 en een keer 4 pups. Steeds zaten er 1 of 2 zwarte pups tussen de harlekijnen.  Spip zal niet meer gedekt worden. Gelukkig is ze een geweldige pleegmoeder gebleken en zal ze vast nog wel helpen voeden bij de 2 andere dames. Spip woont tegenwoordig bij onze oudste dochter als gezelschapsdame.

Koningspoedels, onze honden

Daarbij hebben we Whoopy:

Na en tijdje met Spip te hebben geleefd, wilden we graag een tweede poedel. Onze keuze viel op een black and tan poedel aangezien de parti-poedels toch wel in ons bloed waren gaan zitten. Na stad en land afgezocht te hebben, hebben we ons er bij neergelegd dat dit niet haalbaar was.

Toen kregen we een telefoontje van Jetty vd Hulst. Zij fokt al jaren met koningspoedels en tegenwoordig ook veel met Labradoodles en Golden doodles. Zij had vanuit Zweden 2 black and tan teefjes laten komen en of wij er één wilden. Natuurlijk zijn we gaan kijken en meteen voor het beestje gevallen. Ze was al 4 maanden en was slecht gesocialiseerd (lees: niet) dus we hebben haar onder voorbehoud meegenomen. Als ze niet voldoende kon aanpassen zouden we haar terugbrengen. Na een fokovereenkomst met Jetty gesloten te hebben was het een feit: ze bleef bij ons. We hebben veel met haar gewandeld en de hele socialisatieperiode nog eens dun overgedaan. Nu is het een sociale gezinshond. Met haar hebben we afgelopen jaar een nestje gehad met Meneer van Houten, een Labradoodle van Jetty als vader. De pups waren prachtig! ook met Whoopy willen we jaarlijks een nestje fokken. In 2014 en 2015 hebben we met haar en onze eigen reu Oksy een nestje gehad. Hier zijn geweldig mooie pups uit gekomen, de foto’s staan elders op de site.

Koningspoedels, onze hondenOmdat we na Spip toch nog een hondje er bij wilden, is onze keuze gevallen op een Tibetaanse Terrier teef: April. Zij is bij ons gekomen op 7 weken leeftijd en houdt het gezin wakker. Ze is een echte doerak en haalt vaak kattenkwaad uit. Toch is het een schatje en vulde het gezin goed aan. Op het moment woont ze in een gastgezin: zeer goede vrienden van ons. Deze hebben een groot hart en zij heeft daar een leven als de spreekwoordelijke luis…..

Sinds 13-09-2013 hebben we een nieuw gezinslid uit Amerika: Oksy!

Een prachtige parti poedel reu. Zijn kleur is wit met Brindle in Tuxedo-tekening.

Koningspoedels, onze honden
Oksy toen hij 10 weken oud was.

Hij is nu al even bij ons en begint zijn draai al te vinden. Hij is vriendelijk en speels. De meiden negeerden hem nog in het begin en hij had het dus niet gemakkelijk. Hij was helaas slecht gesocialiseerd bij zijn fokker en hij had erg veel moeite met niet bekende mensen. Nu heeft hij geleerd dat mensen ook wel aardig kunnen zijn en na even afkijken komt hij altijd wel even kennismaken. Hij is een grote vriendelijke reus. Soms denkt hij dat hij macho is maar dat duurt meestal maar even.

Oksy staat ter dekking! Voor teven van alle rassen.

wit met brindle koningspoedel
Op 15 weken leeftijd

koningspoedel

Koningspoedel, meerkleuren
Oksy op anderhalf jarige leeftijd

Als volgende aanvulling hebben we Puzzle.

Zij is een Silversand/ brindle met witte teef uit de combinatie van Oksy en Whoopy geboren op 18 juni 2014. Het is een actief teefje dat graag bij ons is. Ze is een echte pup en diva. Ravot graag in de bossen en zal alles doen om kattekwaad uit te halen.

koningspoedel
meerkleurige poedel
harlekijnpoedel
meerkleuren poedel Puzzle
poedel
Puzzle op 2 jarige leeftijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qate

In 2016 hebben we, na veel zoeken, de juiste pup voor ons gevonden :”Qate”.

harlekijn
Qate
Harlekijn
Qate en Puzzle

 

 

 

 

 

 

 

 

Qate is een echte levensgenieter. Ze houdt van stoeien, plagen en botten knagen.

 

In Memoriam

Maus.

IMG_0497Maus hebben we in Duitsland gekocht van een kleine fokster. Ze was geboren op 1 mei 2014 uit een Amerikaanse vader. Haar kleur is sable maar we denken dat hier nog wel wat aan veranderen zal. Maus is vanaf het begin erg ziek geweest, zelfs zo ziek dat we dachten dat ze het niet zou halen. Ze heeft als pup van 3 maanden anderhalve week bij de dierenarts aan het infuus gelegen en net toen ik besloten had dat het er op of er onder zou zijn en ik haar een neus-maagsonde zou gaan inbrengen om te dwangvoederen, besloot ze dat ze dat blikje speciaalvoeding wel zelf op zou eten.  Inmiddels is duidelijk dar Maus een Auto-immuunziekte (Lupus) had. Dit is een ziekte waarbij haar lichaam zichzelf aantast. Oorzaak zit in een genetische aanleg en een trigger. Waarschijnlijk is de trigger bij haar de verhuizing naar ons geweest, gecombineerd met de vaccinatie en verandering van voer. Aangezien Maus niet voldoende reageerde op de zware Prednisonbehandelingen en steeds weer zware terugvallen had met veel pijn en beroerdheid hebben we besloten haar op 31-03-2015 in te laten slapen. We missen je, kleine vechter!

Parti-poedels
Maus

10 gedachten over “parti-poedels, maak nu kennis met onze 5 honden”

 1. Hallo, ik ben op zoek naar een dekreu voor mijn F1 labradoodle eind dit jaar/ begin volgend jaar !
  Mag uw poedel reu ook labradoodles dekken ?
  Ik hoor graag van u,
  Groetjes Marijke

  Beantwoorden
  • Hallo Marijke,
   Het is inderdaad de bedoeling dat Oksy ook andere teven mag dekken. Hierbij maken wij geen verschil Poedel of Doodle. We kijken nu alleen eerst even af hoe het huidige nest zich gaat ontwikkelen wat kleur en bouw betreft. Ik zal je emailadres opslaan en je een mailtje sturen wanneer dit duidelijker is. We hebben ons namelijk ook nog niet echt druk gemaakt over de prijs.

 2. hallo,
  Ik heb een bouvier die ik graag door een koningspoedel wil laten dekken. mag Oksy ook een bouvier dekken? ik vind de kleuren van Oksy bijzonder mooi, mijn teefje Rox is zwart.

  Beantwoorden
  • Hallo Mathilde,
   Dank je voor je compliment. Ja, Oksy mag ook andere rassen dekken. Ik stuur je even een pm om dingen door te spreken.
   Groetjes.

 3. Hallo, ik ben op zoek naar een dekreu voor mijn F1 goldndoodle ze is nu 1 jaar oud geweest, dus ergens rond mei volgend jaar ! Is dit mogelijk, en wat zijn de precieze kosten ?

  Ik hoor graag van u,

  Met vriendelijke groet,
  Bianca

  Beantwoorden
 4. Hallo,
  U heeft een leuke site en erg mooie honden. Ook hier hebben we een tibetaanse terriër en overwegen om er over een tijdje een koningspoedel bij te nemen. In mijn omgeving zijn de reacties idd wisselend, maar ik vind ze fantastisch! Het plan is om de hond dan op te leiden tot therapie hond. Is het karakter van uw honden passend om therapiehond te worden? Ik geef namelijk sociale vaardigheids trainingen aan jongeren met een verst beperking en/of gedragsproblemen.
  Vr Gr Marit

  Beantwoorden
  • Hallo Marit,
   Dank je voor je compliment! Poedels zijn erg leuke honden. Ze zijn intelligent en leergierig. Als therapiehond zullen ze het goed doen. Ze voelen haarfijn je stemming aan en zullen niet snel misbruik maken van een situatie. Onze honden weten hun plaats in huis en zullen geen grens overgaan. Je mag me altijd bellen voor meer informatie.
   groeten,
   Yolande

 5. Hallo ,
  Een mooie site hebben jullie, we zijn al een enige tijd op zoek naar een pup, zijn er in 2019 nestjes beschikbaar ? dan hoor ik het graag Grts Marc

  Beantwoorden

Plaats een reactie