Hier een aantal redenen om geen Konings poedel te nemen!

De poedel heeft een paar nadelen. Hier een aantal redenen om geen Koningspoedel te nemen!

wanneer geen Koningspoedel?
Vier meerkleurenpoedels

 

 • De konings poedel is niet geschikt voor mensen zonder humor. De poedel is echt een clown en zal je na zijn clownsgedrag aankijken om je goedkeuring te krijgen. Wanneer je daar niet tegen kunt is de poedel niet geschikt.
 • Voor mensen die een sukkelige hond zoeken die rustig achter je aansjokt is een poedel ook niet geschikt. Hoewel de poedel in huis rustig kan gaan liggen slapen, zal hij buiten heerlijk draven, ravotten en door het bos struinen. Mits opgevoed, zal hij wel netjes bij je blijven.
 • Wanneer je geen tijd hebt om de vacht te verzorgen kun je ook beter geen Koningspoedel nemen. Het vergt een goede discipline de haren regelmatig te verzorgen. Hoe vaker per week je kamt, hoe minder lang je bezig bent. Vergeet je een paar dagen of zelfs weken te kammen en borstelen dan kun je er donder op zeggen dat de haren flink in de klit zitten. Het is een rotklus een vervilte hond weer netjes te krijgen, niet te spreken over het feit dat je de hond pijn zal doen tijdens de borstelbeurt.
 • De poedel is een hond die alle kapsel aankan. Werkelijk elk model staat hem goed. Helemaal kaal (is zeker niet mijn voorkeur) tot bolletjes en flosjes. Natuurlijk staat ook een stoere dracht zoals de Labradoodle hem fantastisch. kijk eens rond bij de foto’s en je zult zien dat er veel mogelijk is. Neem hem niet wanneer je bang bent dat je hond er beter uit zal zien dan jij.
 • Neem geen poedel wanneer je bang bent voor de mening van anderen. De poedel heeft nog steeds een nuffig imago. Dit is absoluut geen realiteit! De Koningspoedel is verre van een tutje. Het zijn echte honden die werkelijk alles kunnen leren. Het zijn leuke, levendige, leergierige knuffelkonten.
 • Voor mensen die eenheidskoek zoeken is de meerkleuren Koningspoedel al helemaal niet geschikt. Met een meerkleurenpoedel krijg je veel aandacht aangezien ze een zeer aparte verschijning zijn.

Tot slot: Het hebben van een Koningspoedel is zwaar verslavend! Eenmaal 1 Koningspoedel in huis, dan is de kans groot dat er meer volgen. Kijk maar bij ons.

20 gedachten over “Hier een aantal redenen om geen Konings poedel te nemen!”

 1. Ik was al jaren op zoek naar een hond met bepaalde eigenschappen en heb alles gevonden in de koningspoedel. Onze pup Jack is vriendelijk, grappig en ondernemend, zindelijk vanaf dag 1, leert zeer snel! Inderdaad er waren mensen die zeiden: een poedel???? Ik had wel en wat stoerder ras bij jullie verwacht..Maar ik kies niet voor een hond om anderen te behagen of om mensen bang te maken, ik wilde een sociale, lieve, intelligente hond en heb dit allemaal gevonden in Jack, onze geweldige hond!!!

  Beantwoorden
  • Fijn dat je zo’n leuk maatje gevonden hebt in Jack! Het zijn inderdaad heerlijke honden!

 2. Ik mag binnenkort gaan beginnen met een training voor psychologische hulphond en ze hebben me de koningspoedel aangeraden en inderdaad ik heb het gezien wat deze honden kunnen bieden en aangezien ik heel erg bekend ben met poedels van vroeger van thuis, zal ik superblij zijn als ik straks een maatje mag gaan uitzoeken
  Daar zal ik echt heel dankbaar voor zijn

  Beantwoorden
  • Hallo Ineke,
   Ja, de poedel is een geweldig maatje! Veel succes met je nieuwe huisgenoot!

 3. Mijn poedel is moeten in slapen, hij had leverkanker , ik heb 12 jaar voor hem gezorgd.
  nu wou ik een konings poedel , maar wat is de prijs voor zo’n hondje, en zijn ze goed voor kinderen?
  Mag ik een antwoord verwachten. AUB
  Groeten
  Georgette

  Beantwoorden
  • Hallo Georgette,
   Het is altijd vervelend om een vriendje af te moeten geven. Ik stuur je een mailtje.
   groeten

 4. Goedendag, uw informatieve website gelezen.
  Wij orienteren ons op een nieuwe hond na het overlijden van onze Klara, een grote Muensterlander, aan een nierziekte. De grote poedel heeft onze harten sneller doen kloppen en wij willen graag van u weten of er een oudere hond of pup ter beschikking komt.
  Graag uw reactie
  Annelies

  Beantwoorden
 5. Hallo,
  Mijn vriend en ik zijn op zoek naar een nieuw maatje voor onze bordercollie. Vorige maand moesten we met pijn in ons hart onze lieve stabij in laten slapen. Vroeger had ik een schat van een poedel en ik wil graag weer op zoek naar n poedelpup.
  Krijgen jullie het komende jaar puppies?

  Groetjes Gabriela

  Beantwoorden
 6. Wat leuk dit de lezen over de poedels, en wat een leuk stel op de foto. Mijn witte koningspoedel Nora is 13,5 jaar oud. Zij is een super lieve hond, altijd vrolijk en blij. Blij met bezoek, stapelgek op kinderen, en helemaal weg van kleine hondjes en puppies. Als ze een hond tegenkomt die agressief tegen haar doet, gaat haar kop omhoog en opzij, staart omhoog, en schrijdt zij, zoals een poedel dat doet, met een grote boog om het monster heen. Soms lig je om haar dubbel van het lachen. Humor hebben ze zeker. Helaas gaat haar leeftijd spelen. Ze is inmiddels stokdoof en moet ik communiceren met gebaren, ook wordt het zicht minder door staar, en ze is aanvankelijke dan ooit. Maar ook erg onzeker geworden daardoor, en blijft buiten dicht bij mij lopen.
  Inderdaad de grote poedel is een super hond, die veel liefde geeft.

  Beantwoorden
 7. Wij wonen in Andorinha, Portugal. Bij de grote brand op 17 oktober 1917 zijn we alles kwijtgeraakt. Gelukkig konden we onze poes redden. Helaas lukte dat niet met onze hond.
  Nu hebben we een nieuw huis(je) laten bouwen op een mooi stuk land.
  We zijn op zoek naar een goede pup. Onze poes zal geen oudere hond aksepteren.
  Graag zouden we een kruising met een koningspoedel willen. Ook ivm de allergie van mijn echtgenoot.
  We kunnen goed wachten op een mooi nestje. En als het lukt gaan we een paar weken naar Nederland om kennis te maken.
  Kunt u ons een prijsindicatie geven?

  Beantwoorden
 8. Mijn PTSS hulphond Dirk is een koningspoedel. Ik heb hem nu 3 jaar wat een geweldige hond is het. Hij is een echte knuffelkont. Hij loopt elke dag met me mee met de scootmobiel en hoe vaak wordt ik wel niet aangesproken wat een statige mooie hond. Ik ben helemaal verliefd op de poedel het is zo’n heerlijke hond met een geweldig karakter.

  Beantwoorden
  • Hallo Angelique,
   Fijn te horen dat jouw Koningspoedel zijn werk zo goed doet. De koningspoedel is een zeer geschikte therapiehond. Helaas te weinig gebruikt maar dat komt ook door de vachtverzorging die meer tijd vraagt dan die van een Golden Retriever.

 9. Mijn PTSs hond is de eerste niet in Denemarken gefokte hond, en koningspoedel voor dit doel, ze is ook de eerste die alle klinieken binnen mag en zelfs een een eigen plek heeft in het bipolair universitair centrum in aalborg…..nu begonnen aan mijn 2e hond trainen een 1e echte deens geboren en gefokte

  Beantwoorden
  • Hallo Jacobyne,
   Ja, de poedel is een zeer geschikte PTSS-hond (ook voor andere therapieën). We hebben al verschillende pups gefokt die als therapiehond werken.

 10. Hallo 🙂
  Ik heb zelf geen rashond maar een hele lieve hond via het asiel. Maar ik kwam vandaag een dame tegen met 2 Koningspoedels. Ik sprak haar aan omdat ik haar honden geweldig vond 🙂 Ik ken alleen Dwergpoedels en deze honden waren echt groot, mooi geschoren ook. De dame was ook heel blij en gelukkig met haar twee honden. Wel dit wilde ik even kwijt 🙂

  Beantwoorden
  • Hallo Krisha,
   Leuk om te horen dat je op deze manier een leuke kennismaking hebt gehad met de koningspoedel.

 11. Hallo, ik ben op zoek naar een koningspoedel, een pup. Een heel bewuste keuze voor dit ras. Ik merk dat het moeilijk te vinden is. Na jullie berichten te lezen ben ik alleen maar meer overtuigd van deze keuze. Misschien kan iemand me adviseren waar ik terecht kan. Ik woon in West-Vlaanderen maar wil er gerust een eind voor rijden.

  Beantwoorden
 12. Hallo.
  Ik heb sinds 2 weken een super lieve en fijne koningspoedel. Een harlekijn.
  Mijn ouders hebben vroeger een.middenslag poedel gehad en ik jaren geleden een dwergpoedel. Ik heb bewust gekozen voor een grotere poedel vanwege mijn 3 perzische poezen. Die ook in mijn huis wonen. Ik kan nu al zeggen wat een geweldige hond mijn Balou is. Gehoorzaam is hij nu al met 13 weken en we gaan samen nog veel.meer leren. Maar pup mag hij zeker nog wel even zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie